Werkwijze SLS

Hoe werkt SLS (Selective Laser Sintering)?

SLS 3D-printen maakt gebruik van een laser om vloeibaar poedermateriaal laag voor laag te verharden, waardoor sterke en complexe objecten kunnen worden geproduceerd zonder gebruik te maken van ondersteunende structuren. Het is een veelgebruikte technologie voor het maken van functionele prototypes en onderdelen met diverse materialen.

SLS staat voor Selective Laser Sintering en dat houdt in dat er gebruik wordt gemaakt van het sinterproces. Sinteren betekent in het geval van SLS-printing dat er op een poederbed een dun laag van 0,1mm nylonpoeder wordt gedoseerd. Het gehele poederbed wordt vervolgens verwarmd tot net onder het smeltpunt, met een laserstraal wordt vervolgens laag voor laag het CAD-model erin belicht. Door het belichten wordt op die plek het poeder net tot boven het smeltpunt gebracht waardoor het tot een homogeen en sterk product wordt vervaardigd.
Doordat dit met een laser wordt gesinterd is de nauwkeurigheid bij SLS-producten zeer nauwkeurig.
De oppervlakteafwerking is matig na het sinterproces, waardoor het nog altijd een extra nabewerking krijgt om zo een mooi eindproduct te krijgen.

https://www.high-endrolex.com/42

Deze techniek wordt veelal gebruikt voor prototyping of eindproducten.
Materialen die hierin beschikbaar zijn zijn: Nylon PA12, een met Carbon versterkte PA11 en een flexibele variant TPU.

Buiten FDM bieden wij ook nog de mogelijkheden om uw 3D ontwerp te printen door middel van SLA of FDM.