3D Bestanden aanleveren

Wat hebben wij nodig?

Vanuit een idee of schets kunnen wij een uitgebreide 3D-oplossing voor u ontwerpen en realiseren. Onze samenwerking begint met een grondige bespreking van uw wensen en een gedetailleerde analyse van onze mogelijkheden. We willen benadrukken dat dit proces arbeidsintensief is, omdat we streven naar niets minder dan perfectie.

Indien u al in het bezit bent van een 2D- of 3D-tekening, is dat geweldig nieuws! Dit biedt ons een uitstekend vertrekpunt om uw concept om te zetten in een afdrukbaar 3D-model. Onze deskundige team kan uw bestaande tekening met zorg omvormen tot een printbaar model dat aan al uw verwachtingen voldoet.

De verscheidenheid aan tekenprogramma’s leidt tot diverse bestandsindelingen, maar maakt u zich geen zorgen. Wij zijn vertrouwd met de meeste van deze formaten en kunnen deze zonder problemen verwerken. Als u echter twijfels heeft over het bestandsformaat, aarzel dan niet om telefonisch contact met ons op te nemen. Samen kunnen we tot de meest geschikte oplossing komen.

Om een vlotte en efficiënte samenwerking te waarborgen, raden we u aan om vooraf enkele cruciale aspecten te overwegen. Hier zijn enkele belangrijke punten die we hebben opgesteld om ons te helpen begrijpen wat voor u van belang is:

  1. Wat is het uiteindelijke doel van de 3D-print?
  2. Welke bronnen heeft u al beschikbaar? Een idee of schets, een 2D-tekening, een 3D-scan en/of een 3D-computermodel?
  3. Als er al een 3D-model bestaat, zijn er aanvullende aanpassingen nodig?
  4. Wat zijn de gewenste afmetingen van het eindproduct?
  5. Welke eigenschappen moet uw print hebben, bijvoorbeeld het type filament?
  6. Zijn er zwevende of complexe delen in uw ontwerp?
  7. Zijn nabewerkingen vereist, zoals het aankleden van een maquette of verlichting voor lampenkappen?
  8. Hoeveel exemplaren wilt u van uw ontwerp produceren?
  9. Wat is de gewenste opleveringstermijn voor de print?

 

Mocht u al over een 3D-model beschikken, dan kunt u dit eenvoudig aanleveren door op de onderstaande knop te klikken. We staan klaar om samen met u aan de slag te gaan en uw 3D-printproject tot een succes te maken.