3D Dental Printing

Het ontwikkelproces van 3D Dentale prints

Voor het maken van individuele lepels, testmodellen voor kronen, bruggen en facings is 3D printen een ideale manier om snel een gedetailleerd model te vervaardigen. Ook is het mogelijk om tijdelijke of zelfs permanente kronen en bruggen te printen.

Model aanlevering

Wij laden het model van een aangeleverde scan, welke gemaakt is in uw labscanner of intra-orale scanner, in onze printsoftware. Via onderstaande knop kunt u de scan eenvoudig aanleveren!

Geen scanner? Geen probleem. Wij kunnen u ook de benodigde software en scanner aanleveren.

Print Setup

Het model wordt vervolgens in de juiste richting geplaatst, gekozen voor het optimale materiaal en printtechniek en voorzien van ondersteuning zodat het aan het printbed blijft hangen en zwevende delen worden ondersteund waar nodig.

Printen en nabewerken

Daarna wordt de print gestart. Wanneer deze gereed is wordt de print van het bouwoppervlak afgehaald en het supportmateriaal verwijderd. Vervolgens wordt de print schoongemaakt en de overtollige resin verwijderd in onze ultrasonic cleaner en als laatste uitgehard in een verwarmde UV-kamer.

Uw eindresultaat!

Uw eindresultaat wordt geprint in hoog detail en zal snel geleverd worden.

Door gebruik te maken van hoogwaardige materialen en hiervoor geoptimaliseerde hardware kunt u altijd de hoogste kwaliteit verwachten. Deze diensten bieden wij aan voor tandheelkundige laboratoria, orthodontiepraktijken, implantologen en tandartsenpraktijken.

3d laten printen laat een gebit 3D printen
Dental Afdruklepels | 3D Printing Limburg
Dental Werkmodellen | 3D Printing Limburg
Dental Werkmodellen | 3D Printing Limburg

Verbetering van de nauwkeurigheid van de voorgaande (kaak)modellen vervaardigd uit gips.

Alle modellen worden digitaal opgeslagen en kunnen altijd worden opgevraagd wanneer er meerdere exemplaren van een model dienen te worden geprint, of wanneer er een aanpassing aan een bestaand model moet worden gemaakt.

Tijdbesparing voor de tandtechnicus. Wanneer de printer draait hoeft de tandtechnicus deze taak niet uit te voeren, waardoor hij/zij andere taken kan uitvoeren.

Wij bieden snelle levertijden voor onze kwalitatief hoogwaardige patiëntspecifieke 3D Prints. Meestal binnen 24 uur en zelfs binnen 1 à 2 uur voor spoedgevallen.